foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Pod Gorjanci

Dežela Cvička in prijaznih ljudi !

SPOROČILA - SMS

KONTAKT

Kontakt oglasna deska Šentjernej
Купить сигнализатор поклевки можно здесь

Razgledna točka s 26 metrov visokega zvonika cerkve sv. Marjet 

Dolenjski list  (L. Markelj)

 

Šmarješka občina bo imela novo turistično zanimivost - razgledno točko z zvonika farne cerkve.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Marjan Hribar

 

Šmarjeta - V teh dneh potekajo zadnja dela pri ureditvi razgledne točke z zvonika farne cerkve sv. Marjete v Šmarjeti. To bo nova turistična zanimivost, ki bo nedvomno prispevala dodatno vrednost k prenovljenem in lepo urejenem občinskem središču, ki je dolga leta kazalo bolj klavrno podobo.

Šmarješka oblast se je na razgledni stolp spomnila že pred leti in zdaj skupaj z Župnijskim uradom Šmarjeta, s katerim dobro sodeluje, ta projekt tudi uresničuje.

Kot je povedal župan Marjan Hribar, je urejanje stopnic v zvoniku v zaključni fazi. Naložba, za katero šmarješka občina žal ni dobila nepovratnih sredstev na razpisu, bo stala okrog 40 tisoč evrov, z vsemi promocijskimi aktivnostmi pa okrog 80 tisočakov. Zagotovili jih bodo iz proračuna.

Zvonik z razgledno točko je na višini 26 metrov, do tja se bo treba povzpeti peš. Župan pravi, da bo razgled fantastičen, stopnišče pa bo lahko služilo kot galerijski prostor. Vmes bodo podesti na različnih višinah.

Pogled z višine zvonika ne bo zastonj, zanj bo treba odšteti nekaj evrov, koliko, še ni določeno, skratka šlo bo za neko simbolno vstopnino.

O pomenu pridobitve več v aktualnem tiskanem Dolenjskem listu.

Besedilo in foto: L. Markelj


Copyright © 2021 Pod Gorjanci Rights Reserved.