^NAZAJ
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Občina Šentjernej se lahko pohvali z dolino sonca, cvička in petja, deželo prijaznih, dobrovoljnih in delovnih ljudi. Ljudje so prepoznavni po svoji hudomušnosti in gostoljubnosti in prav radi vas postrežejo s svojim dobro znanim cvičkom. Na območju občine in samega kraja Šentjernej je veliko pomembnih in turistično privlačnih zanimivosti. Šentjernej pa je znan tudi po petelinu, ki je simbol, mit in resničnost ljudi v šentjernejski dolini.
Oglasna deska Šentjernej

Oglasna deska Šentjernej

Kraljica dolenjske

MISEL DNEVA !

Ne hodi pred menoj, morda ti ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in bodi moj prijatelj.

Ertis center

Foto: Rok Peric

Pekarna in slastičarna Šentjernej

112 - SOS

ZA OSTALE  INFORMACIJE O DOGODKIH  KLIKNI NA SLIKO!

 

Požari na travniških površinah  19.02.2020   13:56

ŠENTJERNEJ

Ob 13.56 je v bližini hipodroma v Šentjerneju na travniku gorela suha trava. Gasilci PGD Šentjernej so požar na površini okoli 1,5 hektarja omejili in pogasili.

 

Požar, eksplozija 9. 02. 2020 14:24

Ob 14.24 je v naselju Mihovica, občina Šentjernej, gorela suha trava. Gasilci PGD Šentjernej so pogasili požar na površini okoli enega hektarja.

 

Požar, eksplozija 6. 02. 2020 07:10

Ob 17.08 je v naselju Šentjakob, občina Šentjernej, gorela suha trava. Gasilci PGD Ostrog so pogasili požar

 

Onesnaženje, nesreče z nevarnimi snovmi 2. 02. 2020 10:22

Ob 10.22 je bil v bližini naselja Mihovica, občina Šentjernej, v potoku Kobila opažen madež. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šentjernej so ugotovili, da izteka neznana tekočina in so na kraj izlitja postavili tri pregrade s pivniki, ki jih bodo v naslednjih dneh menjavali. O dogodku so bile obveščene pristojne službe, ki bodo raziskale vzrok in škodo.

 

Prometna nesreča 30. 01. 2020 06:25

Ob 6.25 sta v naselju Bela Cerkev, občina Šmarješke Toplice, trčili osebni vozili. Reševalci NMP Novo mesto so na kraju oskrbeli in odpeljali v SB Novo mesto dve poškodovani osebi. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih in z vpojnim sredstvom posuli po cestišču razlite motorne tekočine.

 

Požarna nesreča 13. 01. 2020 08:51

V naselju Gorenje Vrhpolje, v občini Šentjernej, so danes ob 4.37 uri, v v dimniku starejše stanovanjske hiše gorele saje. Požar, ki je zajel tudi del lesene stene in strop, so pred prihodom gasilcev začeli gasiti domači.

Gasilci PGD Gorenje Vrhpolje in Šentjernej so ogenj omejili in pogasili, s termovizijsko kamero pregledali objekt ter ga prezračili. Ogenj je poškodoval leseno steno in strop na velikosti okoli treh kvadratnih metrov. Gasilci PGD Gorenje Vrhpolje so izvajali gasilsko stražo.