^Back To Top
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Šentjernej je znan po pridelavi cvička, po vsakoletnih konjskih dirkah, ki jih Konjeniški klub Šentjernej prireja dvakrat letno (maja in avgusta), po pevski prireditvi Srečanje oktetov, ki je lani, po šestih letih ponovno zaživela, ter po JERNEJEVEM – prazniku občine in osrednji letni prireditvi Turističnega društva Šentjernej, na katerem se predstavijo vsa športna in kulturna društva občine. Lahko rečemo, da je sestavni del življenja občanov ohranjanje ljudskega izročila - eno najpomembnejših je žegnanje konj v Dolenji Stari vasi na Štefanovo ter Koledovanje pred farno cerkvijo. Od starih ljudskih obrti je ohranjena lončarska obrt v Gruči in kovačija na Selah.
Oglasna deska Šentjernej

Oglasna deska Šentjernej

Kraljica Dolenjske

Najbližji so nam tisti prijatelji, ki najbolje razumejo, kaj nam pomeni življenje, ki čutijo do nas enako, kot čutimo sami do sebe, ki so nam vdani v zmagoslavju in v nesreči, ki znajo prekiniti začarani krog naše osamljenosti.

Ertis center

Rok Peric foto

Petra Kic

Glasilo občine

Ertis katalog

Pogrešane osebe

18.01.2020   12:12

ŠKOCJAN

Ob 12.12 je na območju naselja Klenovik, občina Škocjan, potekala iskalna akcija. V iskalni akciji so sodelovali policisti skupaj z gasilci PGD Zagrad, Škocjan, Dobrava, Bučka, Dole, Grmovlje, Tomažja vas ter vodniki reševalnih psov KZS in ZRPS. Pogrešanega so našli mrtvega. 

 

 

Požari cevovodih, komunikacijskih omrežjih in elektroenergetskih vodih

14.01.2020   23:46

ŠENTJERNEJ

Ob 23.46 je v Dolenjem Mokrem polju, občina Šentjernej, ogenj uničil svetilko na drogu javne razsvetljave. Gasilci PGD Šentjernej so odklopili varovalko na drogu in pogasili požar na svetilki. Na kraju je bil tudi dežurni delavec Elektro Ljubljana.

 

 

Požari v stanovanjskih stavbah

13.01.2020   4:37

ŠENTJERNEJ

Ob 4.37 so v naselju Gorenje Vrhpolje, občina Šentjernej, v dimniku starejše stanovanjske hiše gorele saje. Požar, ki je zajel tudi del lesene stene in strop, so pred prihodom gasilcev pričeli gasiti domači. Gasilci PGD Gorenje Vrhpolje in Šentjernej so ogenj omejili in pogasili, s termovizijsko kamero pregledali objekt ter ga prezračili. Ogenj je poškodoval leseno steno in strop na velikosti okoli treh kvadratnih metrov. Gasilci PGD Gorenje Vrhpolje so izvajali gasilsko stražo.