foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Pod Gorjanci

Dežela Cvička in prijaznih ljudi !

SPOROČILA - SMS

KONTAKT

Kontakt oglasna deska Šentjernej
На сайте nachodki.ru можно купить фонари

Inštitut Earthwatch je v zadnji razpravi londonskega Royal Geographical Society zaključil, da so čebele najpomembnejše živo bitje na planetu, vendar so znanstveniki poudarili tudi, da so čebele so že v nevarnosti izumrtja.

 

Čebela je razglašena za najpomembnejše živo bitje na planetu

Čebelarski podjetniški center Universidad Mayor in Čebelarska korporacija Čila (Cach) sta s podporo Fundacije za agrarne inovacije (FIA) izvedla študijo, v kateri je bilo ugotovljeno, da so čebele edina živa bitja, ki niso nosilke katere koli vrste patogena, ne glede na to, ali gre za glivo, virus ali bakterijo. 70 % kmetijstva na svetu je odvisnega od teh žuželk. Opraševanje, ki ga naredijo čebele, omogoča tudi razmnoževanje rastlin, s katerimi se prehranjuje na milijone živali, brez njih bi favna kmalu začela izginjati. Med, ki ga proizvajajo čebele, pa ne služi le kot hrana, ampak zagotavlja številne koristi našemu zdravju in naši koži.

Torej, opraševanje, ki ga opravljajo tako čebele kot divji opraševalci, zagotavlja eno najpomembnejših ekosistemskih storitev, pomembnih tako za delovanje naravnih kot kmetijskih ekosistemov, torej tako za pridelavo hrane kot za biotsko pestrost. 


 
 


Copyright © 2021 Pod Gorjanci Rights Reserved.